10/04/14 10:01
(http://pik.bg)

Здравният министър: Взривът изличи живота в Горни Лом

Здравният министър: Взривът изличи живота в Горни Лом

Здравният министър Мирослав Ненков, който бе на мястото на взривената фабрика "Миджур" в Горни Лом, заяви пред Би Ти Ви, че експлозията е заличила всичко. "Хората са буквално дематериализирани. Изличен е животът в тази област", каза министър Ненков.

Според него проблемите, довели до тази трагедия, са низ от малки недовършени неща.

"Всички сме свидетели на малките компромиси ден след ден. Ако и сега нещата се потулят с времето, не ни е голям шансът да станем "бяла държава". Мънички компромисчета се натрупват и става голяма беля. Въпросът е да светне голяма лампа и от тази гигантска трагедия да бъдат извлечени изводи. Ако и сега това не се случи, много жалко за нас", каза Мирослав Ненков. 

Според него има виновни, които са допуснали да се стигне до този случай. "Има хора, които си имат имена, те са отишли и са проверили, видели са, че нещо е нередно. Те или техните началници, трябва да отговорят защо при нарушения фабриката не е затворена", допълни здравният министър. На финала на предаването той се разпали и призова всички да гласуват. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване