10/05/14 08:56
(http://pik.bg)

Задържаха двама за купуване на гласове

Задържаха двама за купуване на гласове

В созополското село Росен в деня за размисъл са задържани двама души за купуване на гласове. И двамата са известни на бургаската полиция, съобщава Нова ТВ.

Става дума за ръководителя на голяма охранителна фирма Николай Мечков и Петър Биберов, по прякор Кюфтето. Те са задържани със списъци, минути преди да раздадат парите на хората, които е трябвало да разпределят. Преди задържането е установено и кой от висшите политици е дал парите на двамата.

По информация на екипа на Нова телевизия в Бургас полицията издирва и трети човек за участие в схемата. По акцията се е работило близо седмица и има достатъчно събрани доказателства, че се е подготвяло купуване на гласове за изборния ден. Двамата задържани са в бургаския следствен арест. Малко след обяд днес трябва да стане ясно дали прокуратурата ще удължи мярката им за неотклонение от 24 часа на 72 часа.

Изборният ден в Бургас започна нормално. "До момента трима души са гласували, работим с професионалисти и всичко е нормално”, информира председателят на секционната избирателна комисия в 206-та секция в бургаското училище "Добри Чинтулов”.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване