10/05/14 08:03
(http://pik.bg)

Изборният ден във Варненска област започна в спокойна обстановка

Изборният ден във Варненска област започна в спокойна обстановка

Изборният ден във Варненска област започна в спокойна обстановка. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции за 4 и 5 октомври общо са ангажирани 600 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона. Дирекция „Български документи за самоличност“ издава лични карти и удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите от 08:00 до 18:00 часа.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на телефоните на Общинската избирателна комисия, Районна прокуратура Варна или в най-близкото поделение на МВР. В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Органите на ОДМВР - Варна се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване