10/05/14 11:10
(http://pik.bg)

Митничари спряха 2 наши тира с над 46 тона забранени продукти от Иран към ЕС

Митничари спряха 2 наши тира с над 46 тона забранени продукти от Иран към ЕС

Опит за въвеждане и транспортиране на забранени нефтопродукти от Иран на територията на Европейската общност предотвратиха митническите служители на Капитан Андреево.

46 900 кг. нефтени масла в 232 метални варела са били транспортирани в два камиона с българска регистрация, пътуващи от Иран. Пред митническите служители на МП „Капитан Андреево” са представени документи за превозването на хидравлично и базово масло с идентично тегло, закупено от Обединените арабски емирства. 

Митническите служители откриват безспорни доказателства, че товарите са натоварени в Иран. Поради съмнения за нарушаване на изискванията на Регламент (ЕС) № 267/2012 на Съвета, въвеждащ ограничителни мерки срещу Иран, митническите служители вземат проби за лабораторна експертиза за изясняване вида на нефтопродуктите. 

Експертизата показва, че превозваните стоки са нефтени масла в обхвата на забранените за транспортиране на територията на Европейската общност нефтопродукти, изнасяни от Иран. Българската митническа администрация стриктно спазва ангажиментите за изпълнение на ограничителните мерки, поради което товарните автомобили не са допуснати на територията на общността и са предистинирани обратно към изпращача.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване