10/05/14 00:13
(http://pik.bg)

Световните медии за изборите в България: Борисов е готов да поеме управлението на страната

Световните медии за изборите в България: Борисов е готов да поеме управлението на страната

Световните медии отделят внимание на Бойко Борисов в кореспенденциите си за изборите у нас. Всички съобщават, че лидерът на ГЕРБ е готов да поеме отговорността за управлението на страната.

Лидерът на ГЕРБ е готов да поеме отговорността за управлението на България. Според първите екзитполове след парламентарните избори ГЕРБ води с 33-35% от гласовете и ще получи около 90 от 240-те места в парламента, предаде руската агенция ИТАР-ТАСС.

„Най-лошият сценарий е провеждане на нови избори, и засега, предвид това, че другите политически партии не заявяват готовност за компромис и да участват в коалиция, той изглежда вероятен”, цитира ИТАР-ТАСС Борисов.

Френската Ouest-France е по-критична. Те пишат: "Бившият премиер на България Бойко Борисов, чиято партия излезе начело след парламентарните избори в неделя, но няма абсолютно мнозинство, подлага на натиск останалите партии".„Искам аз лично да управлявам… Готов съм да направя всичко необходимо, за да избегнем най-тежкия сценарий” – безизходна ситуация, заяви Борисов пред пресата в София.

Опозиционната партия ГЕРБ води на парламентарните избори в България, съобщава РИА Новости, позовавайки се на анкетите сред гласувалите. И изрично упоменава, че ГЕРБ няма да може да има мнозинство в парламента. 

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване