10/06/14 15:35
(http://pik.bg)

Министър Шаламанов ще открие международна конференция

Министър Шаламанов ще открие международна конференция

Министърът на отбраната Велизар Шаламанов ще открие международна конференция за научните изследвания в отбраната, която ще се състои във Военната академия "Г. С. Раковски".

Форумът е под патронажа на министъра на отбраната и председателя на БАН. Събитието стартира утре и ще продължи до 9 октомври, съобщиха от Министерство на отбраната. Конференцията е посветена на 100-та годишнина от учредяването на първата научна структура в Българската армия - Военноисторическата комисия при Щаба на армията и 15 години от създаването на Института за перспективни изследвания за отбраната.

На нея ще бъдат представени и обсъдени 78 научни доклада. Участие ще вземат представители на Канада, Гърция, Македония, Сърбия и САЩ, както и на НАТО. Във форума с доклади ще се включат представители на Военната академия, преподаватели, изследователи и експерти от институтите на БАН, МО, УНСС, Софийския университет, Военномедицинската академия, Държавната комисия по сигурността на информацията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване