10/06/14 00:13
(http://pik.bg)

Прокуратурата разследва 71 случая на изборни престъпления

Прокуратурата разследва 71 случая на изборни престъпления

Общо 71 досъдебни производства за престъпления против избирателните права на гражданите са образувани на територията на цялата страна във връзка с изборите за 43-то Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Данните са постъпили в Прокуратурата на Република България към 23 ч. на 5 октомври 2014 г. Осем са бързите производства и едно незабавно производство. Прекратените производства са 3. Три са осъдените на пробация лица. Четирима души са привлечени като обвиняеми (един в района на Апелативна прокуратура – Бургас и трима – от района на Апелативна прокуратура – Велико Търново). По Апелативни райони досъдебните производства са разпределени, както следва:
- АП – София – 28
- АП – Пловдив – 11
- АП – Варна - 5
- АП – Бургас - 11
- АП – В. Търново – 16
Пет са сигналите, изпратени до други компетентни органи (3 до ЦИК, един до РИК и 1 до Сметната палата). Образуваните преписки са 674, а постановените откази – 486. Срокът за извършване на проверка по преписките е удължен от 2 до 7 дни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване