10/06/14 05:22
(http://pik.bg)

Скандално! Британски вестник ни нарича "бедните роднини в ЕС"

Скандално! Британски вестник ни нарича "бедните роднини в ЕС"

Нечуван скандал развихри британскиото издание The Scotsman. В кореспонденцията си за изборите у нас то ни нарича "бедните роднини в ЕС".

В неделя българите гласуваха в предсрочни избори „на последния шанс”, които може да им донесат нова крехка коалиция, която ще бори с разрешаването на банковата криза и ще се опитва да съживи икономическия растеж в най-бедния член на ЕС, коментира британският вестник The Scotsman.

Ръководената от бивш бодигард и каратист дясноцентристка партия ГЕРБ вероятно ще спечели вота, но няма да получи мнозинство, което може да доведе до пазарлъци с по-малките парии и опозицията. Новото правителство ще бъде петото в балканската страна за последните 2 години – период, в който страната преживя масови протести, които свалиха предишния кабинет на ГЕРБ и които до известна степен отстраниха неговия наследник.

Нов период на нестабилност ще бъде отблъскващ за инвеститорите, както и за избирателите, които видяха как страната им преминава от една криза в друга. Само през тази година преките чуждестранни инвестиции спаднаха с над една пета.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване