10/06/14 08:02
(http://www.klassa.bg/)

Цените в Манхатън с 12% нагоре

 Квадратен метър жилище в нюйоркския квартал Манхатън поскъпна за последната година с 12% до 12 700 долара, съобщава Prian.ru, като се позовава на данни на посредническите компании Miller Samuel Inc. и Douglas Elliman Real Estate.

 

Причината е непрекъснато нарастващото търсене. Средната цена на апартамент в сграда с много собственици през третото тримесечие достига 908 000 долара срещу 872 000 долара година по-рано. Цените на жилищата в най-престижната част на мегаполиса растат вече четвърто поредно тримесечие. Това стимулира и продажбите. Спрямо периода юли-септември 2013 г. офертите на пазара са се увеличили с 28 на сто.

 

По данни на брокерите почти половината от сделките са се сключвали на цената на продавача, което е най-големият дял за последните 6 години. Според експерти от Brown Harris Stevens около една четвърт от обявените за продажба апартаменти в Манхатън са надценени. Най-много купувачи на жилища в известния нюйоркски квартал са китайците.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване