10/07/14 23:31
(http://e-vestnik.bg/)

8 партии в парламента – аууу, лошо. Като бяха 3-4 – пак лошо. Е?

Анализатори и политици хленчат по телевизиите, че 8 партии в парламента е много, държавата ставала неуправляема и т. н. А може би да се върне една партия? Тогава беше много управляема страната, властта беше силна, имаше стабилност.

Мнозина искат стабилност чрез Бойко Борисов. “Време е”, както пише по плакатите на ГЕРБ. Ама не стана. Няма и да стане занапред. Онзи свят си отиде, мнозина вече не искат да ги управлява някой като фатмак. Още повече арогантен бай Ганьо като Борисов. И затова гласовете се пръснаха в много партии. Мнозина разочаровани пък въобще не гласуваха.

Любопитно е, че в миналия парламент на изборите 2013 година влязоха 4 партии и пак имаше недоволство – ами защо са само ГЕРБ, БСП, ДПС и “Атака”. Защо отпаднали Костов и т. н. Ами отпаднали, не са били убедителни, това е.
Получи се някаква абсурдна ситуация. Народът избрал тези четири партии, а медиите всеки ден обясняваха как БСП, ДПС и “Атака” са лоши. ГЕРБ и те били лоши, ама по-малко лоши, щото не направиха правителство.

Пълно недоразумение. Това е резултатът на парламентарните избори, а коментатори и гости в студиите говореха, сякаш властта е узурпирана. Дори този израз употребяваха някои. Прелитащият като канарче от тв студио в тв студио Евгений Михайлов обясняваше през ден, че настъпил комунистически режим и той се страхувал за живота си. И никой не го попита да не би да има треска нещо, да не е на себе си.

Та тогава с 4 партии беше лошо.
Сега с 8 партии е пак лошо.
Е, какво трябва да стане, за да угоди избирателят на анализатори, политици, медии?

Всъщност, недоволен е българинът, а не само анализатори и прочее. Но той трябва да е недоволен от себе си, че е избрал тези в парламента. Не от тях. Няма никакво право да казва – “Как може тия да са в парламента?”, “Как може такива да се явяват на избори?” и т. н. Това в същината си е недемократично съзнание. Ами това е българския народ. Това се явява на избори, това избираме.
Ама не трябвало да има такива или онакива. Как да стане? Да изберем един да казва кой може и кой не може да се кандидатира, кой може да влиза в парламента?
Има хора, които, ако ги питаш трябва ли да има конституция, ще кажат, че е излишна. Един Бойко стига.

И точно сега, при 8 партии в парламента, българинът е представен максимално. И сега ще се види кой от неговите избраници е способен да управлява, да се споразумява, да  взима решения. И кой в парламента само кряка и влиза в комбинации и раздаване на министерски и държавни постове срещу гласове в подкрепа.

Всички драматични сценарии ще се състоят. И държавата пак ще оцелее. В Гърция беше много по-страшно, но ей го, тия дни икономиката им излязла на плюс.
Само от простотиите на Борисов няма как човек да се скрие, пак почна да грее всеки ден по три пъти от телевизиите. Но вече е на залез, не може да управлява сам, трябва да се научи. Ако не – нови избори, на които ще има по-малко гласове за него и по-малко гласували. И така, докато се научи на разбирателство. Нищо чудно да има нови избори само заради егото му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване