10/07/14 16:50
(http://pik.bg)

Опасна вода тече в чешмите на санданско село

Опасна вода тече в чешмите на санданско село

Областният управител Димитър Димитров проведе брифинг пред журналисти относно проблема с водата за питейно-битови цели в санданското село Кръстилци.

Към настоящия момент питейната вода в селото се доставя с водоноски, тъй като водата от чешмите не е годна за пиене, посочи Димитров. Областният управител посочи, че след пробите, взети от РЗИ Благоевград е констатирано, че водата е опасна за здравето на хората. Село Кръстилци е с население от около 20 души, информира "Фокус".

Местните жители могат да разчитат на цистерна, която ще ги снабдява с вода до изграждането на нов водопровод в селото. По думите на Димитър Димитров, подобен проект би отнел в порядъка на две години до окончателното му финализиране.

„За да се реши проблема с питейната вода в селото е необходимо да бъде изградена нова водопроводна система. Решение за това би трябвало да се вземе от Министерството на околната среда и водите и Министерството на икономиката и енергетиката”, посочи областния управител.

По време на срещата стана ясно, че директорът на ОДБХ, Михаил Бащавелов е забранил достъпа на животни до каптажа „Хралупата”. Димитров уточни, че проверка за качеството на водата е била разпоредена от Областната управа още в края на миналия месец след сигнал на местни жители, че водата за питейно-битови цели има замърсяване с радиоактивни елементи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване