10/08/14 15:37
(http://pik.bg)

Въвеждат гореща линия за първична правна помощ

Въвеждат гореща линия за първична правна помощ

Гореща линия за първична правна помощ и регионални центрове за консултиране ще бъдат въведени в изпълнение на проект, финансиран по Норвежкия финансов механизъм, Националното бюро за правна помощ (НБПП). Това реши на заседание днес Министерски съвет, предадоха от преесслужбата на ведомството.

От стартирането на проекта през 2013 г. до момента се поддържа постоянен и значително висок интерес към тези услуги, което доказва тяхната необходимост, надеждност и ефективност. Националното бюро смята за необходимо те да станат постоянни, като се осигури непрекъснато функциониране на горещата линия и на регионалните центрове. В този смисъл са и одобрените промени в правилника за дейността на Бюрото. Те ще позволят да се улесни достъпът до правосъдие и да се увеличи броят на консултираните социално слаби граждани.

С останалата част от измененията се увеличава броят на юристите в администрацията на НБПП за сметка на съкращаване на длъжността „служител по сигурността на информацията". Мотив за трансформирането на щата е, че Бюрото не работи с класифицирана информация, а обемът правна работа е нараснал значително.

Промените са продиктувани от необходимостта за усъвършенстване на системата за правна помощ и повишаване на нейната ефективност чрез въвеждане на нови, устойчиви и ефективни модели, гарантиращи достъпа до правни услуги на максимално широк кръг от социално слаби граждани и уязвими социални групи.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване