10/08/14 17:49
(http://pik.bg)

Йорданка Фандъкова откри нова детска градина в село Герман

Йорданка Фандъкова откри нова детска градина в село Герман

Нова сграда на ОДЗ 180 "Зайченцето бяло" в с. Герман, район "Панчарево" за 145 деца откри днес столичният кмет Йорданка Фандъкова, пише БТА.

Детската градина е площ от 1723 кв.м, построена е за шест месеца и струва, заедно с обзавеждането, над 2 млн.лв. На първия етаж има една градинска група за 25 деца, една яслена за 20 деца, физкултурен салон, кухня, административни, обслужващи и стопански помещения, лекарски кабинет. На втория етаж са разположени останалите три групи от по 25 деца и помещение за персонала.

Отоплението в градината се извършва чрез водна 
термопомпа, на покрива са монтирани осем слънчеви колектори. Кметът на София отбеляза, че през последните години в столицата са построени 63 нови сгради на детски градини - доказателство за устойчивата политика на общината за децата и образованието. Чрез откриването на тази детска градина недостиг на места в района вече няма, каза Фандъкова.

Тя припомни, че 
догодина ще бъде открита учебната година в новото училище, което
в момента се строи зад новата детска градина в с. Герман. През последните години само в район "Панчарево" са построени седем сгради на детски градини. 

13 млн. лв. ще предложи Столичната община в проектобюджета за следващата година за строителство на детски градини и училища, съобщи кметът. В София предстои да бъде завършено изграждането на девет детски градини, ще започне и строителството на седем нови сгради. Предстои да бъдат открити нови сгради на детски градини в районите "Средец" и "Оборище", каза кметът Фандъкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване