10/09/14 20:35
(http://pik.bg)

Ужасени свидетели: Студентът падна върху масите на кафето в АУБ, наведе се да помаха на приятели

Ужасени свидетели: Студентът падна върху масите на кафето в АУБ, наведе се да помаха на приятели

Младежът, който полетя днес от терасата на спортната зала в АУБ, е паднал върху масите на кафетерията, която се намира точно отдолу, разказват очевидци, цитирани от struma.com.

Доста негови състуденти са станали свидетели на трагедията. Полицията бе отцепила района около инцидента, като достъпът бе забранен за всички освен органите на реда. Според свидетелите, момчето се навело да помаха на приятели, които минавали под терасата, изгубил равновесие и паднал пред очите на мнозина. Въпреки спешните мерки на лекарите в реанимация Борис издъхна. Веднага със свидетелите на трагичния инцидент са започнали да работят психолози. Уведомени са близките на младото момче.

Лично президентът на университета Кевин Асперген даде кратък брифинг за медиите, като категорично отказа да назове името на починалото момче. Той съобщи, че родителите му вече са информирани, но все още няма да разпространят името официално. В момента се провеждат разговори с родители на други учащи в АУБ. Организирани са места в целия кампус, където има психолози, които да работят със студентите. В следващите часове и дни ще се проведат различни мероприятия с така наречените „grief counselors” – психотерапевти, които да помогнат за по-бързото възстановяване след нанесената психическа травма. До дни ще бъде обявен и траурен ден в АУБ, а също така и бдение в памет на починалото момче, заяви още президентът Асперген.

Полицията разпитва свидетели на трагедията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване