10/11/14 12:38
(http://pik.bg)

Валери Симеонов: Новото правителство трябва да е програмно

Валери Симеонов: Новото правителство трябва да е програмно

Патриотичният фронт ще настоява и ще изисква от всички партии да се обединят около насърчаването на средния и дребния бизнес като форма за икономическо възраждане. Това каза в интервю за Радио "Фокус"-Бургас Валери Симеонов, водач на листата на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ – ВМРО” в Бургас и съпредседател на НФСБ. Той обясни, че под правителство на националното спасение от Патриотичния фронт имат предвид правителство, което ще работи по определена програма.

„В такъв смисъл то ще бъде програмно правителство, защото ще изпълнява една програма, която трябва да бъде съгласувана с останалите политически сили в парламента, без ДПС. Ние търсим по-широк консенсус около основните проблеми, които трябва да бъдат решени”, обясни той. По думите му, този консенсус се постига чрез програма, която се подписва от партиите, включително и от водещата политическа сила, без значение коя ще е. По този начин управляващите ще се ангажират с изпълнението на тази програма, срещу което тя ще получат подкрепата на останалите партии. 

„В момента, в който спре да се съобразява с тази програма, това правителство ще загуби своята подкрепа и съответно ще стане нелегитимно“, подчерта Симеонов, като допълни, че в програмата са залегнали основно 10 точки. „Ще се постараем да поставим основните проблеми, да ги формулираме заедно с начините, по които трябва да бъдат решени тези проблеми”, посочи той. На първо място това е икономическото състояние на страната, като Патриотичният фронт ще настоява и ще изисква от всички партии да се обединят около насърчаване на средния и дребния бизнес като форма за икономическо възраждане. По думите му, оттам ще бъде възможно осигуряване на работни места и повишаването на доходите, съобразно приходната част в бюджета, която ще бъде реализирана благодарение на това стимулирано от държавата, насърчавано икономическо възраждане. „От друга страна ние ще бъдем за категорично приемане на Закон срещу спекулата, която обезсмисля труда основно на селскостопанските производители като закупува продукцията на убийствено ниски цени, а продавана в пъти по-високи цени“, каза още Валери Симеонов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване