10/11/14 11:00
(http://pik.bg)

Италиански журналист сензационно: Българската мафия е закупила такова количество кокаин, че е в състояние да го продава по-евтино от самите колумбийци

Италиански журналист сензационно: Българската мафия е закупила такова количество кокаин, че е в състояние да го продава по-евтино от самите колумбийци

"Италия е демокрация с мафия вътре. България е мафия с демокрация вътре. Калабрийците се снабдяват с кокаин по собствени канали – със стока от българите. Защото българската мафия бе закупила такова количество кокаин, че бе в състояние да го продава по-евтино от самите колумбийци. Това заяви пред Нова телевизия италианскията журналист Роберто Савиано. Той е осъден на смърт от италианската мафия заради романа си „Гомор“, пише "24 часа".

"Брендо е единственият, който знае как се осъществява трафикът на българската мафия в Италия. Първите наркотрафиканти се раждат в социалистическа България, която продава кокаин като стратегия за отравяне на Запада", заяви журналистът.

Той обясни, че го е впечатлило разследването срещу Станимир Флоров, защото това било типично за страните, където демокрацията не е напълно установена. "Неговото разследване за контакти с мафиотския свят показва, че има една част от България, която се противопоставя – в противен случай тези истории не биха излезли наяве“, допълни Савиано.

„Иска ми се да кажа на българските журналисти – да казват истината, но да не го правят сами. България може да стане част от Европа“, заяви още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване