10/11/14 13:02
(http://pik.bg)

Калфин: Готови сме да внесем предложения за промени в Изборния кодекс, данъчната система и енергетиката

Калфин: Готови сме да внесем предложения за промени в Изборния кодекс, данъчната система и енергетиката

АБВ има готовност да внесе в следващото Народно събрание пакет от законодателни промени, касаещи социалната сфера за преодоляване на зимата, включително цените за електроенергия. Това заяви за "Фокус" заместник-председателят на ПП „Алтернатива за българско възраждане” (АБВ), който ще бъде председател на 11-членната парламентарна група на партията. АБВ има готовност да предложи и промени в Изборния кодекс.

„Резултатите от изборите за пореден път доказаха, че този Изборен кодекс е изключително несправедлив, грешен и не дава добра организация на изборите”, допълни Ивайло Калфин. Той каза още, че АБВ има готовност за законодателни промени в данъчната система, които да внесат повече справедливост, както и промени в областта на енергетиката, за да се изясни откъде идват огромните проблеми, натрупани в този сектор. Приоритетите на АБВ в дългосрочен план са разписани в законодателната промяна – реформи в секторите образование и здравеопазване.

„Необходим е нов Закон за висшето образование, професионалното средно образование, здравеопазването, което да смени подхода”, подчерта Ивайло Калфин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване