10/12/14 11:15
(http://pik.bg)

Андрей Райчев: Партията на Бойко Борисов трябва да излезе с оферта

Андрей Райчев: Партията на Бойко Борисов трябва да излезе с оферта

Победителят на предсрочните избори ГЕРБ напълно осъзнават, че трябва да управлява или поне да излязат с оферта за управление, защото друго поведение би имало много висока цена за тях – отказ или неспособност да съставят правителство ще доведе до срив, каза по БНТ социологът Андрей Райчев и подчерта, че това ще принуди ГЕРБ да бъдат активни.

Според него партията на Бойко Борисов използва и трите писти, които историята им е дала. Едната е коалиция с две по-малки десни партии, втората е да обявят правителство на малцинството с гласовете на ДПС и третата е свързана с предстоящите преговори с БСП.

Последната изглежда все по-малко вероятна, защото социалистите се дърпат, подкрепата на ДПС е рискована, защото ГЕРБ със сигурност ще бъдат обвинени, че управляват с ДПС, анализира социологът и добави, че най-простата и елементарна формула е тройна коалиция от една голяма и две малки десни партии – ГЕРБ с Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

“Тук има една загадка – дали Реформаторският блок ще издържи това влизане или ще се разкъса на две парчета”, отбеляза още Райчев.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване