10/12/14 14:40
(http://pik.bg)

Георги Марков: Историческа заслуга е на ГЕРБ, че свали БСП на 15%

Георги Марков: Историческа заслуга е на ГЕРБ, че свали БСП на 15%

Историческа заслуга е на ГЕРБ, че свали БСП на 15% в навечерието на 25-тата годишнина от демократичните промени, а в 5-те най-големи града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе под 15%. Това каза бившият конституционен съдия и легендарен деец на СДС Георги Марков.

„Резултатите от изборите са такива, че големият победител ГЕРБ няма достатъчно гласове, за да формира самостоятелно управление. Разбиването на двуполюсния модел, което тече от 2001 година насам, води до невъзможност да се направи някаква сериозна коалиция. Как ГЕРБ да прави широка коалиция с партия, която е стигнала най-ниската си точка в последните 70 години?”, заяви Марков.

По думите му, не се вижда стабилна коалиция, защото за такава е необходимо стабилно парламентарно мнозинство, а за да има едно силно правителство, зад него трябва да стоят около 130-140 народни представители.

„Моят съвет към ГЕРБ, доколкото те са склонни да го приемат, е да не бързат да водят преговори и да видят как ще тръгне работата на парламента. Още в първите 10-20 дни ще си проличи този парламент става ли за същинска и законодателна дейност или не става”, посочи Георги Марков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване