10/12/14 11:58
(http://pik.bg)

Родители в Бургас избухнаха: Не пускайте децата си сополиви в детските градини, заразяват здравите!

Родители в Бургас избухнаха: Не пускайте децата си сополиви в детските градини, заразяват здравите!

Родители в Бургас влизат в сблъсък с тези майки и татковци, които водят болни и сополиви децата си в детските градини и така заразяват и здравите малчугани. Загрижен родител отправи възмутен призив към ръководството на детска градина „Делфин” в ж.к. „Меден рудник” да не пуска в групите недолекувани деца. Подобен конфликт съществува и за другите детски заведения, особено в преходни сезони, когато вирусите са най-активни.

За да оправдаят поведението си, безотговорни майки заявяват, че сополите на рожбите им са от алергии. Така те ги оставят в забавачницата, защото нямат възможност да си останат вкъщи, заедно с малчуганите.

„На вниманието на някой невежи родители! Спрете с лъжите за алергии. Здравите деца не са виновни затовав, че вие сте безотговорни родители. Моля персонала на градината да вземе необходимите мерки за тези грешки! Става въпрос за здравето на нашите деца! Не е приятно да плащаме 50 лв. градина и още 250 лв. да даваме за лекарства, защото някой си родител не си е обърнал внимание на детето или някоя медицинска сестра не го е прегледала! Всеки е на работа и е трудно да отсъства, но замислете се, че мъчите собствените си деца а и разболявате здравите които нямат вина за вашите проблеми!”, пише разтревожен и възмутен родител до ОДЗ „Делфин”.

От ръководството на детската градина смятат, че бащата е прав и че многократно родителите са били предупреждавани да не водят болни децата си. Те обаче са безпомощни да реагират. „Ако родителите нямат съзнание да спрат болното си или доведат недолекувано дете, като представят бележка от личен лекар, че то е здраво, не можем да ги убедим, че на това детенце мястото му е в къщи докато се излекува. Темата е многократно обсъждана с родителите на всяка родителска среща и периодично напомняме за това”, заявяват от детското заведение.

Проблемът е сериозен за родителите, особено сега, когато в Бургас върлува вирус, проявяващ се с болки в гърлото, кашлица, хрема и температура. Стигало се дори до стряскащи гледки, когато майки давали сиропи на детето си пред останалите родители, непосредствено преди да го оставят в групата с връстниците му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване