10/12/14 22:41
(http://pik.bg)

Хирургът, хванат с белязани пари, още е без повдигнато обвинение

Хирургът, хванат с белязани пари, още е без повдигнато обвинение

Срещу хирурга от Велико Търново д-р Калин Везнев, който преди две седмици бе спипан с белязани 300 лева, още не е повдигнато обвинение.

"Разследването върви. Разпитват се свидетели и се събират доказателства", обясниха от Окръжната прокуратура в старата столица.

Неприятностите на лекаря започнаха на 26 септември, когато ученикът Георги Николов (17 г.) се оплака, че го рекетира заради оперираната му майка. На следващия ден в чорапа на доктора бяха открити белязаните стотачки.

Първоначалната версия, че лекарят е разследван за подкуп, бе отречена от разследващите.

"Досъдебното производство не е за подкуп, а установява дали лекарят е взел пари за работата си, които не му се дължат. Докторите не са длъжностни лица и затова може да им се търси отговорност за неправомерно получена сума", обясниха прокурори.

От държавното обвинение се пазели от прибързани заключения заради сагата с горнооряховските лекари и случая "Бебето от фризера". Д-р Везнев е категоричен, че маркираните пари са му подхвърлени, докато е задрямал по време на смяна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване