10/13/14 23:00
(http://pik.bg)

Екшън! Жена плаща 1500 лева на футболистка, защото я набила по погрешка

Екшън! Жена плаща 1500 лева на футболистка, защото я набила по погрешка

55-годишна благоевградчанка бе осъдена да плати 1500 лв. обезщетение на състезателка в девическия национален отбор по футбол, след като я наби по погрешка. Екшънът се разиграл миналото лято и има своя предистория, съобщава struma.bg.

Емиляна Кипрова живеела на първия етаж във високия блок срещу градската градина и от известно време била подложена на системен тормоз. Непознати тийнейджъри шегобийци звънели на външната й врата, след което бягали, което било доста изнервящо за жената, която имала болен човек в семейството си.

При поредната злонамерена атака на жената вече й писнало и тя решила да вземе нещата в свои ръце. Излязла навън и придружавана от дъщеря си и неин познат, се насочила към градската градина, където на близките пейки имало няколко момичета. 

При вида на 18-годишната Виолета Божинова Емиляна Кипрова се нахвърила към нея с думите: „Ето я тая к...“, и започнала да я удря по тялото и главата заедно с мъжа, който бил с нея. 

Момичетата, които били на пейките, се изплашили и побягнали, но все пак една от тях събрала кураж да се обади в полицията. Последвала светкавична реакция и дежурната патрулка пристигнала в градската градина. 

Полицаите приканили Емиляна Кипрова да дойде с тях за обяснение, но тя категорично отказала и се прибрала в жилището си. Мъжът, който участвал в нападението, също бил изчезнал.

Униформените качили набитата Виолета Божинова и я откарали в спешен център. Момичето било прегледано от лекарите, които установили, че има подутини в областта на лицето, над двете вежди, множество охлузвания по тялото, над лявата гърда и рамото.

След като се свестила от преживяното, пострадалата, която била състезателка на футболен клуб „Спортика“ (Благоевград) и на националния девически отбор по футбол, решила да си потърси правата по съдебен ред и завела частно наказателно дело срещу нападателката си. 

От разпита на свидетелите по делото се изяснило, че спортистката е станала обект на случайна атака, защото се оказала на „грешното място, в грешното време“.

Преди това Емиляна Кипрова имала разправия с група момичета, които били до фотото, точно срещу нейния блок. След това тийнейджърките се отправили към градската градина и седнали на пейките. 

По същото време Виолета Божинова, който живеела на квартира в Благоевград, била на съседна пейка заедно с нейни приятелки. Тя била объркана от изнервената нападателка и отнесла боя и ругатните, без да има никакво участие в психотормоза със звънеца.

55-годишната нападателка е оправдана за боя и обидата, тъй като липсва умисъл в нейното поведение, т.е. няма субективен елемент на деянието.

Тъй като боят си е бой и има нанесени неимуществени вреди, тя е осъдена да изплати обезщетение на погрешно набитата футболистка - 1000 лв. за болките и страданията при боя и 500 лв. за обидните думи. 

Освен обезщетението по гражданския иск, нападателката ще трябва да покрие и съдебните разноски по делото, които са около 1000 лв. Това е присъдата на районния съдия Владимир Пензов, която подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване