10/13/14 10:45
(http://pik.bg)

Супер скандал! Докато вложители в КТБ са в паника за парите си, Цветан Василев тъне в лукс (снимки)

Супер скандал! Докато вложители в КТБ са в паника за парите си, Цветан Василев тъне в лукс (снимки)

Докато вложителите в КТБ са в паника за спестяванията си, Цветан Василев тъне в лукс и разкош. Вчера стана известно, че банкерът притежава редица палати, сред които и кантон в Женева, а вложителите в банката му се чудят се как да "свържат двата края".

Не малка част от клиентите на банката не могат да изтеглят пари, за да си купят животоспасяващи лекарства.

Явно това не трогва особено Василев, който пише писмо след писмо от луксозния интериор на петзвезден хотел в Белград.

Преди да се скрие в чужбина, Василев явно добре се е погрижил за цялата си фамилия, която разполага с корона от имоти в страната и чужбина.

Припомняме, че само месеци преди поставянето на КТБ под специален надзор, Антоанета Василева - съпруга на издирвания банкер Цветан Василев, която понастоящем е преподавател по икономика в Университета за национално и световно стопанство в град София, е закупила за огромната сума от 20 млн. евро, супер луксозна вила в кантон Женева, на брега на Женевското езеро.

Не само, че с пари на КТБ Антоанета Василева купува лукзоната къща, но и с пари на банката прави изключително скъп ремонт, на стойност почти 2 милиона евро.
След закупуването на имота Антоанета Василева сключва през март 2014г. договор с австрийската дизайнерска фирма „Йозеф Гьобел“ ГмбХ, с предмет – вътрешно оформление на „House Geneva”, за чийто услуги заплаща почти 2 милиона евро. Разточителство, което едва ли притеснява фамилията Василеви, все пак парите за този ремонт не са техни, а на КТБ, предоставени чрез свързаните с Василев дружества, като дружеството „Инвест Мениджмънт” ЕООД (старо наименование „КВ Реал” ЕООД) – което е дъщерно дружество на „Тръст Василеви“ ООД и което именно заплаща от своя сметка в КТБ на австрийската дизайнерска фирма част от дължимите за ремонтите пари. „Инвест Мениджмънт” има кредити към КТБ, както и заеми от други свързани с Василев дружества „бушони” – също кредитополучатели от КТБ, които са били щедро кредитирани от банката, сочи разследване на "Труд".

Ето така – чрез парите на една банка, за Василева е лесно да придобие супер луксозен имот на брега на Женевското езеро и да хвърли милиони за неговото ремонтиране и обзавеждане, въпреки, че е само на една университетска заплата.

Едва ли има софианец, който да не е виждал бялата реновирана сграда на пилони, висяща над пешеходния преход до парка „Кристал“. Този луксозен имот, представляващ луксозен апартамент и офис е собственост също на „Инвест Мениджмънт“ – дъщерното дружество на семейната фирма „Тръст Василеви“.

Семейната къща на Василеви се намира в град София, кв. „Бояна“ ул.“Саша Попов“ също е собственост на „Инвест Мениджмънт“ - дъщерното дружество на „Тръст Василеви“. Лусозният палат, който можете да видите на снимката, струва на „фамилията“ над 10 милиона лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване