10/14/14 05:44
(http://www.klassa.bg/)

НАСА събира имена за Червената планета

 Американският марсоход „Кюриосити” откри странен обект на повърхността на Червената планета, който прилича на фигура с криле. Той е бил заснет близо до огромен кратер. Снимката е била направена още през май, но едва сега става достояние на широката общественост.

 

Учените се шегуват, че „земното любопитство” е срещнало ангел или местен жител. След детайлен анализ специалистите са стигнали до извода, че не може да става дума за каквото и да било живо същество, а само за

 

ярка светлина

 

Междувременно стана известно, че учените от НAСA вече работят усилено, за да превърнат първата човешка мисия до Марс в реалност. Това се очаква да се случи през следващото десетилетие. Разбира се, не всеки земен жител може да се озове на Червената планета, но въпреки това от агенцията имат друго много интересно предложение. НАСА стартира инициатива, позволяваща на потребителите да изпратят своите имена в Космоса и респективно на Марс.

 

Досега над 210 хиляди души от цял свят са заявили своето желание за участие, а техният брой се очаква да се увеличи значително в следващите седмици. Агенцията създаде специален уебсайт, в който всеки желаещ може да въведе не само своето име, но и държавата, в която живее, пощенския код и имейла си. След това всеки получава

 

дигитална бордова карта

 

която потвърждава участието му, а името му ще бъде ъплоуднато на микрочип в космическия кораб „Орион”.

 

Плановете на НАСА предвиждат той да бъде изстрелян в орбита около Земята на 4 декември. Добре е да се знае, че любопитното предложение е валидно до края на месеца.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване