10/14/14 08:02
(http://pik.bg)

Нова мания тресе богаташите! 100 бона за 6 еднакви цифри на мобилния

Нова мания тресе богаташите! 100 бона за 6 еднакви цифри на мобилния

Нова мания тресе богаташите с тлъсти банкови сметки - купуването на „платинен" номер на джиесема с шест повтарящи се цифри, пише „Всеки ден" от свои хора в един от големите мобилни оператори.

Оказа се, че разточителството да се похвалиш с номер 08...444444 може да достигне космическите 100 000 лева.

Официалната тарифа за телефон с 6 еднакви цифри е 36 000 лева, но заради големия интерес операторите ги продават на търг. Трите големи на пазара за мобилни услуги печелят повече от добре от късметлийските номера.

Проверката е установила, че всеки от тях е въвел своя тарифа за различните комбинации от цифри. Щастливите телефонни номера се делят на „сребърни" , „златни" и „платинени" . Сребърните номера са най-евтини и може да си ги позволи всеки начинаещ гъзар - само 420 лева с ДДС.

Срещу тази цифра клиентът може да си купи номер, в който има четири еднакви цифри. 900 лева е цената на „златната" комбинация , която включва няколко варианта- пет еднакви цифри, три чифта или опция с две повтарящи се тройки.

И ако това са все пак достъпни комбинации, то „платинените" номера са само за богоизбрани. Срещу 36 000 лева с ДДС всеки милионер може да се обзаведе с лесен за запомняне номер с 6 или повече еднакви цифри. Но това е само на теория.

Въпреки солената сума, срещу която спокойно можеш да седнеш зад волана на чисто нова кола среден клас, мераклиите за излишния лукс са повече от свободните ВИП-номера. Затова, когато се освободи щастлива поредица, много често операторите го обявяват на търг. Нерядко платинен номер сменя собственика си срещу космическите 100 бона.

Далеч по-достъпна се оказа тарикатска табела за колата на новобогаташа. Любима комбинация от цифри коства от 30 до 7000 лева, които се определят по Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси. Тарифата беше въведена след 2000 г.

Най-евтино излиза правото на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри aa-bb, ab-ab, ab-ba, като a и b са различни числа от 0 до 9. В тези случаи таксата е 30 лв. Регистрационна табела с комбинация от цифри, които не са еднакви, но са по желание на клиента, струва 50 лв.

За правото на ползване на номер с четири еднакви цифри се плаща 1000 лв. Най-скъпо излиза табела с надпис по желание, което днес е възможно срещу 7000 лева в брой.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване