10/14/14 13:20
(http://pik.bg)

Собственик на строителна фирма откри фургона си изпепелен

Собственик на строителна фирма откри фургона си изпепелен

Изпепелен завари тази сутрин фургона си шефът на строителна фирма, работеща на ул. „Александър Дякович“ във Варна, пише Petel.bg. Срещу строежа избухнаха протести на живущи наоколо преди дни.

Мъжът получил обаждане от работниците, които отишли рано сутринта, за да продължат работата си от предишния ден. Те заварили димящите останки от фургона до екотоалетната. На мястото веднага пристигнали пожарна и полиция. Предполага се че е сигнализирал пазачът на паркинга или някой охранител от района.

Фургонът служи за преобличане на работниците. Дрехите и вещите им са напълно изгорели и в момента си купуват нови.

„Добре, че нямаше охрана вътре, защото щеше да загине човекът.“, коментира техническият ръководител на строежа и съсобственик във фирмата Спас Тодоров. Ламарината е облечена с пластмаса и гори бързо, ако вътре е имало човек и ако е спял, той е щял да загине веднага от задушаване и да изгори, обяснява строителят.

Строежът е предвиден за апарт хотел – постройка с апартаменти за отдаване под наем. Височината на обекта щяла да достигне 10 метра. Нямало да има затъмняване на съседните прозорци, защото сградата ще е по-ниска от останалите.

По думите му става дума за умишлен палеж по тъмно – знак за саморазправа от живущи в съседните блокове. Един от домоуправителите дори му се заканил, че този строеж няма да го бъде и „тук никога няма да има сграда“. От същото място идвала инициативата за подписки и жалби до кметството, обяснява Тодоров.

На мястото е предвидено да се издигне четириетажна сграда. „Тя няма да надвишава останалите постройки. Може би се опасяват, че няма да могат да си простират прането", обяснява Тодоров и посочва желязна конструкция с дрехи до издълбаните основи. В същото време на мястото пристигнаха следователи.

Хората в квартала са твърдо решени да търсят възможност за запазването на междублоковото пространство, като са готови да го направят дори и по съдебен път. Пусната е жалба в общината.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване