10/14/14 10:42
(http://www.dnevnik.bg/)

Стотици пароли за Dropbox се появиха в мрежата, компанията отрича да е хакната


Анонимен потребител се появи в онлайн форума Reddit и обяви, че разполага с близо 7 млн. откраднати пароли и данни за акаунти в облачната услуга Dropbox. Той публикува няколкостотин пароли като демонстрация и твърди, че ще разкрива още данни, ако получава дарения под формата на Bitcoin, съобщава онлайн изданието CultofMac.

Потребители на Reddit са тествали паролите и са потвърдили, че те работят. Хакерът не казва откъде има паролите и как се е сдобил с тях.

Пред онлайн изданието TheNextWeb от Dropbox заявяват, че техните сървъри не са били хакнати. "Потребителските имена и паролите за съжаление са откраднати от други услуги и са използвани в опити да се влезе в акаунтите. И преди сме засичали подобни атаки и голяма част от паролите вече са невалидни", се казва в изявление на говорител на компанията.

Той допълва, че тя автоматично рестартира паролите на акаунтите, в които е засечена подозрителна активност. След това компанията уведомява притежателя на акаунта, че трябва да си направи нова парола.

Dropbox не знае кои допълнителни услуги са станали жертва на хакерите. Компанията съветва потребителите да сменят паролите си за всеки случай.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване