10/15/14 14:13
(http://pik.bg)

Частен съдебен изпълнител дари "паяк" на община Русе

Частен съдебен изпълнител дари "паяк" на община Русе

Частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов дари автомобил - тип "паяк", на община Русе. Кметът Пламен Стоилов благодари за жеста, като му връчи свидетелство за дарение.

"Радвам се, че го прави наследник на една от най-известните русенски фамилии - Хаджииванови, които са дали изключително много нашият град да бъде днес такъв, какъвто е", каза Стоилов, цитиран от БТА.

Хаджииванов обясни, че прадядо му е бил три пъти кмет на Русе и е направил дарения за Паметника на свободата и за покрива на Доходното здание.

"Дядо ми е бил общински съветник и е помагал на театъра, имал е и други дарения в Русе.

В рамките на последните седем-осем години успяхме да направим и около 30 книги, които са свързани с историята на града. Спонсорирахме и спортен клуб, който сега жъне успехи. Когато човек работи, трябва да помага, и да помага на тези, които искат да работят", каза Хаджииванов.

Стоилов обясни, че репатриращият автомобил, който е втори в града, се ползва от общината от две години под наем срещу 12 000 лева без ДДС на година. Когато паякът е бил нает, Хаджииванов е обещал, че ще го дари и сега той е изпълнил обещанието си. Тези 12 000 ще остават в бюджета на общината, а кметът даде пример, че с тях ще може да се ремонтира една детска площадка.

Стоилов посочи, че за 2013 г. от двата репатриращи автомобили в общинския бюджет са влезли 111 360 лева, а от поставяне на "скоби" - 24 740 лева. От началото на тази година събраните средства от репатрирани автомобили са 93 120 лева, а от поставяне на "скоби" - 22 520 лева.

Кметът отбеляза, че има една тенденция на спадане на случаите, в които се репатрират автомобили и се поставят скоби, което вероятно е показател за повишаване на дисциплината на шофьорите.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване