10/16/14 05:21
(http://www.klassa.bg/)

Сноудън щял да се жени в Москва

 Бившият американски информатор Едуард Сноудън може скоро да мине под венчило с приятелката си - танцьорката Линдзи Милс. С подобно предположение излезе вчера „Дейли Мейл”, като според изданието сватбата ще бъде в Москва.

 

Милс дойде при Сноудън в руската столица през юли т.г. През август пък беглецът получи ново удължаване на срока на престоя си в Русия с още три години и така може да е спокоен до 2017-а. Вероятно това е станало причина той да извика при себе си и Милс. Двамата вече успяха да попаднат

 

в обективите на пресата

 

в руската столица. Те бяха снимани заедно в един от московските театри, най-вероятно Болшой - ако се съди по червения плюш на фотографията. Предполага се, че двамата са гледали операта „Царска невеста”. Папараци „спипаха” влюбените и зад прозореца на дома, в който екссътрудникът на щатските спецслужби живее. Адвокатът на Сноудън Анатолий Кучерена съобщи, че Милс е дошла в Русия, за да подкрепи своя възлюбен. Юристът, цитиран от РИА Новости, обаче не посмя да прогнозира дали работата ще стигне до брак, но уточни, че клиентът му е доволен от присъствието на приятелката му. Според запознати Линдзи е пристигнала в мегаполиса с туристическа виза. Кучерена обяви, че при необходимост е готов да съдейства на гаджето на Едуард да получи временно жителство или убежище в Русия.

 

Пресата припомня, че през лятото на миналата година бившата колежка на американеца от руските служби Анна Чапман му предложи брак чрез социалните мрежи. В Туитър тя написа: „Сноудън, ще се ожениш ли за мен!?” Тогава юристи коментираха, че евентуален брак с руска гражданка ще даде право на беглеца да кандидатства за гражданство. Двамата станали известни ексшпиони обаче така и не вдигнаха сватба. Междувременно вчера стана ясно, че от либералдемократическата партия са поканили Едуард за водещ на програма в телевизията на политическата сила ЛДПР-ТВ. Ако приеме офертата, бившият агент ще седне в студио

 

заедно с депутата Андрей Луговой

 

който също навремето работеше в специалните служби. Програмата ще бъде посветена на нюансите в разузнаването по целия свят.

 

Преди дни американският шпионин бе номиниран от Норвежкия комитет за Нобелова награда за мир, което силно подразни Вашингтон. Шансът му обаче да получи отличието бе нулев, тъй като обикновено се избягва то да бъде връчвано на спорни фигури.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване