10/17/14 10:22
(http://pik.bg)

Кошмар в Пловдив! 55-годишен мъж загина трагично, след като беше пометен от автомобил

Кошмар в Пловдив! 55-годишен мъж загина трагично, след като беше пометен от автомобил

Поредната си жертва взе „скоростната отсечка” на ул. „Акад. Петър Динеков” в Кючук Париж в Пловдив, съобщи "Марица".

55-годишен мъж загина трагично, след като беше пометен от неизвестен автомобил в сряда вечерта до складовете на Търговската борса.

Човекът пресичал улицата, точно до изхода на бившата фабрика „9 септември”, когато върху него връхлетяла кола и го помляла. Шофьорът обаче дал газ и избягал от мястото на катастрофата. 

Инцидентът стана около малко преди 20 ч. По това време започва да се свечерява и улицата притъмнява изведнъж, обясни съсед от отсрещния блок. Той чул шум от сблъсъка и погледнал от прозореца. Колата убиец вече била изчезнала, а удареният пешеходец лежал в кръв между два автомобила на 3 метра навътре върху тротоара. С каква сила го е блъснал, че да го метне чак до паркинга, чудеше се мъжът. 

На мястото веднага пристигнала линейка, която откарала пострадалия в Спешното на Университетска болница. Той обаче бил в изключително тежко състояние и малко след това починал. До късно вечерта криминалисти и експерти по престъпленията правиха оглед на мястото, за да изяснят обстоятелствата около инцидента. Вече са намерени и следи от возилото на избягалия шофьор, така че е въпрос на време той да бъде открит и арестуван, казаха ченгета пред „Марица”. 

Съседите наричат „Улицата на смъртта” еднокилометровия прав участък от асфалтовия път пред жилищата си. Това е третата жертва в опасния път за последните няколко години. 

„През 2008 г. млад шофьор летеше със 100 км/ч. и уби дядо ми на абсолютно същото място”, разказа пред екипа на вестника Розалия Апостолова, внучка на загиналия тогава Унчо Плачков. Малко по-късно там бил прегазен и велосипедист, припомниха си две възрастни съседки . 

Тук пътят е прав и гладък и всички карат като на състезание. Няма кой да контролира джигитите. Толкова ли е трудно да се сложат два-три легнали полицая и да се ограничи скоростта, питат живеещите на улицата. Според хората е необходимо и да се окастрят надвисналите над пътя дървета, защото по-висок камион може да закачи някой голям клон и да стане друга беля. Жителите на квартала ще искат и обозначаване на няколко пешеходни пътеки в опасната отсечка, за да са спокойни, като пресичат децата им. 

Междувременно от полицията съобщиха, че втори 55-годишен пешеходец е бил бутнат от кола, но се е отървал със счупена ръка. Сакатлъкът е станал около 9 ч. в двора на стоковото тържище край Първенец. Човекът бил блъснат от движещ се на заден ход товарен автомобил “Рено”, управляван от 78-годишния  Г. К. от Калофер.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване