10/17/14 09:28
(http://pik.bg)

Румен Петков: Оформя се коалиция без облик

Румен Петков: Оформя се коалиция без облик

Оформя се една коалиция без облик, без изчистена физиономия. На този етап тя е повече от размита. АБВ продължава да настоява управляващото мнозинство да се формира на базата на ясен публичен договор, в който да има политически и управленски ангажименти и отговорности. Това каза Румен Петков от АБВ в предаването „Денят започва” на БНТ.
Петков заяви, че АБВ приветства инициативата на ПП ГЕРБ за провеждане на разговори с всички парламентарно представени политически сили и тяхната публичност. В същото време той изтъкна и някои недостатъци на начина, по който са водени тези разговори.
„Важно е да се чуе ясно какво е намерението на мандатоносителя ГЕРБ. Аз съм притеснен, че там се говори за програма. Програма ни показа и кабинетът „Орешарски“ с известен резултат. Има и липса на известна хигиена в събирането на всякакъв тип подкрепа“, заяви Петков. 

Той бе категоричен, че всяка една от политическите партии трябва да даде максимума от себе си, независимо в какъв формат участва – опозиционен или управленски, за да излезе държавата от кризата. На въпрос относно приоритета, функциите и живота на бъдещия парламент, Румен Петков заяви, това е най-представителният парламент, който България някога е имала, и че е груба грешка да се предопределя продължителността на живота му още преди той да е сформиран.

„Това създава допълнително усещане за несигурност у администрацията, а това я деморализира. Второ – при липсата на физиономия, конкретна визия и стремеж за ясно разписване на политическата отговорност от участниците в едно ново управленско мнозинство най-малкото съм смутен. Зависи от мотивите, с които всяка една от политическите формации би влязла в един такъв кабинет, зависи от отговорността, която има на гърба си, и много се надявам да не зависи от конюнктурата“, допълни той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване