10/18/14 14:42
(http://pik.bg)

200 души поискаха оставката на Йордан Христосков на протест (снимки)

200 души поискаха оставката на Йордан Христосков на протест (снимки)

Около 200 души се събраха на протест с искане за оставката на министъра на труда и социалната политика Йордан Христосков пред Централната баня в столицата, съобщи "Фокус". Протестът е организиран от Синдикална федерация на служителите на МВР, Синдикат на служителите на затворите в България, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ и Национална асоциация "Сигурност" /НАС/.

В протеста участват служители на сектор „Сигурност” - полицай, пожарникари, спасителите, охранители на затвори и военни - действащи и запаси от Ловеч, Перни,Варна, Смолян, София, Бобовдол. Очаква се към протеста да се присъединят и автобуси от Кърджали Момчилград и Пловдив.

 

Протестиращите заявиха,че протестът е реакция на разпространената в медиите информация, че се обсъждат и подготвят мерки от служебното правителство за реформи в социалните права и осигурителната система на служителите. Протестиращите искат оставката на служебния министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Според тях той е демонстрирал арогантност, като е нарекъл исканията им за прозрачност - комични. Техните искания са да няма промени в осигурителната система, или ако се правят такива в тях да участват, професионални организации на служителите, които ще бъдат засегнат. Протестиращите развяват националния флаг на България, някои от тях са си сложили червени носове. В района на протеста има засилено полицейско присъствие. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване