10/18/14 14:39
(http://pik.bg)

Захари Георгиев от БСП: Ако отидем на вариант "предсрочни избори", излиза, че ГЕРБ са ни заблуждавали

Захари Георгиев от БСП: Ако отидем на вариант "предсрочни избори", излиза, че ГЕРБ са ни заблуждавали

Оптималният и може би най-вероятният вариант за съставяне на правителство е да се търси съгласие в рамките на политическото семейство, от което е партията ГЕРБ. Това каза пред "Фокус" Захари Георгиев, член на Националния съвет на БСП и един от участниците в консултациите за съставяне на нов кабинет. 

Според него, тези, които имат най-добър резултат и най-много гласове, имат и единствената възможност да съставят правителство. По думите му, би следвало ГЕРБ да положат усилие да направят това, за да изпълнят декларираното преди изборите. „Това, което те декларираха беше - давайте да отиваме на предсрочни избори и каквото се случи там, всички ще го приемем и ще направим правителство”. 

По думите му, ако сега отидем на вариант с предсрочни избори, излиза, че тогава нещо са ни заблуждавали. 

Според него, по принцип не е невъзможно да се правят компромиси, стига те да не обезличават отделните политически субекти и стига тези компромиси наистина да доведат до нещо по-добро за страната, а не до по-добро само за една или друга политическа сила. Захариев каза още, че преди да се чуят конкретни виждания и предложения, къде трябва да бъде компромисът, трябва да се чуе мнението и на гражданите за необходимостта от тези компромиси. Според Захари Георгиев, едни нови избори ще бъдат пагубни за страната и маските ще паднат.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване