10/21/14 16:16
(http://www.klassa.bg/)

До Иван Искров Управител на БНБ

ОТВОРЕНО ПИСМО

От Комитета за защита на финансовата и банковата стабилност в България, учреден на 19 август 2014г. в София от клиенти на КТБ

 

 

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ИСКРОВ,

Вече за никого няма съмнение, че срещу една здрава банка - КТБ, беше извършен атентат и БНБ участва в това позорно действие. С Вашето активно съучастие и с пасивното съгласие  на МВР, ДАНС и Прокуратурата ударът срещу КТБ съсипва съдбата, плановете, бизнеса и живота на над 500 хиляди български граждани!

 Кой Ви дава право безнаказано да дестабилизирате държавата? Какъв сте Вие - слуга на върховенството на закона или слуга на тъмни олигархични интереси? И Вие, и другите институции, които по закон трябда да съблюдават и контролират банковата система, месеци наред услужливо мълчахте по казуса КТБ или направо абдикирахте от този проблем.

Кой трябва да защитава интересите на българските граждани, ако не държавата и нейните институции? БНБ над закона ли е?

И докато Вие гледате безучастно умишленото съсипване на КТБ, манипулациите в общественото пространство надминаха всякакви граници. Разни кредитни милионери и съмнителни  консултанти тръбяха без капка свян, че КТБ трябва обезателно да бъде фалирана.

Ние отново заявяваме, че  КТБ трябва да бъде оздравена и отворена и Вие все още имате възможност да направите това като гуверньор на Централната банка!

В противен случай ще се сблъскате с гнева на над половин милион българи, чиито права безцеремонно и безскрупулно нарушихте. Бъдете сигурен, че ще Ви държим лично отговорен за бедите, които нанесохте на нас, на нашите семейства и на българския бизнес. Ще използваме всички законови средства, за да Ви осъдим. И ще Ви осъдим.

 

 

 

21 октомври 2014г.

София                                              От учредителите на Комитета

                                     

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване