10/21/14 05:27
(http://www.klassa.bg/)

Мистерията с подводницата фантом в Швеция продължава

 Шведските власти показаха снимка на неизвестен плавателен съд, който издирват от петък на около 50 км от столицата, и който местни медии определиха като руска военна подводница.

 

Кадърът е от любителско видео с ниско качество и е затруднително да се определи какво точно представлява обектът на него. Операцията била предизвикана от засичането на две съобщения на аварийната честота на руския военен флот. Очевидецът, който е заснел кадъра, твърди, че след това апаратът се потопил. От своя страна военните съобщават, че това е един от трите случая, в които хора са видели подводницата и на които може да се има доверие като източници за случващото се. Според тях издирваният подводен съд не е напуснал още шведските води.

 

Междувременно вчера руското министерство на отбраната излезе със собствена версия за случващото се в шведски териториални води. „Препоръчваме на шведските власти да поискат информация от командването на военноморските сили на Холандия. Това е холандската подводница с дизелово-електрическо задвижване „Брюинвис”, която миналата седмица участваше в учения в близост до Стокхолм”, посочва източникът от руското министерство на отбраната. Подводницата е влязла в петък в пристанището на Талин, столицата на Естония. В неделя Русия отрече информациите в шведската преса, че става дума за руска подводница, която се е повредила край Стокхолм.

 

На свой ред холандската армия заяви, че тайнствената подводница не е нейна. Военен говорител уточни, че след ученията “Брюинвис” е отишла в Талин, където е останала през уикенда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване