10/21/14 22:01
(http://pik.bg)

Община Ружинци e готова за зимата

Община Ружинци e готова за зимата

„Смятам, че тази зима, каквато и да бъде, няма да създаде проблеми за живущите на територията на цялата община Ружинци”, това каза за "Фокус" Венцислав Ванков, кмет на село Ружинци. Той добави, че след наводнението, случило се там пролетта, щетите са възстановени, а каналите почистени. По думите му, след отпускането на работните места, предоставени от Социалното министерство нещата в общината са се подобрили значително. „Належащ проблем, които имаме тук е свързан с държавния път Ружинци-Дреновец.

Две или три места се наводняват от високи подпочвени води, когато има обилен снеговалеж”, каза Венцислав Ванков. Той уточни, че по-голям проблем са навяванията, които се получават на пътя Дреновец-Ружинци, Руженци-Динково и по пътя Е-79 за село Черно поле. „Фирмата с която имаме договор и почиства нашите общински пътища е подготвена и винаги има дежурен трактор или камион с дъска в готовност да предотврати навявания на тези места”, каза още Венцислав Ванков.

Той допълни, че за селата Плешивец и Гюргич били отпуснати средства от Междуведомствената комисия. „В Гюргич в момента се довършва ремонта на мост, който беше поддал и ще бъде готов до края на седмицата. А във село Плешивец, поречието на рекичката, която минава там е почистено. Коритото, което беше създало проблем преди, сега е почистено и оформено наново. Аз смятам, че няма да имаме проблеми и пожелавам на себе си, на всички хора от община Руженци и цяла България да имат една безпроблемна зима”, допълни още Венцислав Ванков

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване