10/22/14 04:30
(http://www.klassa.bg/)

„Базел” излиза без капитана си

 Капитанът на „Базел” Марко Щрелер твърдо пропуска мача с „Лудогорец” от група В на Шампионската лига. Двубоят е тази вечер от 21,45 часа на стадион „Васил Левски”.

 

33-годишният нападател има мускулен проблем, получен при победата над „Ливърпул” (1:0) на 1 октомври. Заради контузията

 

той не игра при успеха с 1:0 на „Йънг Бойс”

 

в събота, а участието му в мача с „Лудогорец” до последно беше под въпрос. Освен него срещата пропускат Бехранг Сафари (контузия на бедрото), Валтер Самуел (травма на коляното) и Марсело Делгадо (проблем в стъпалото). Останалите футболисти на „Базел” пристигнаха вчера следобед в София, а  привечер проведоха една тренировка на националния стадион.

 

Още един играч на „Базел” може да пропусне срещите на тима си, но само от местния шампионат. Става въпрос за албанския национал Таулант Джака, който ще бъде наказан от Швейцарската футболна федерация заради жеста с дясната си ръка след победата с 1:0 над „Йънг Бойс” в събота.

 

Тогава защитникът направи движение, което напомняше на нацистки поздрав. След мача той заяви, че просто е помахал на семейството си на трибуните. Въпреки това швейцарската федерация започна дисциплинарна процедура срещу него. Преди два дни стана ясно, че УЕФА е наложила глоба на „Базел” в размер на 40 000 евро заради хвърлени предмети по време на мача с „Ливърпул” (1:0).

 

Още една любопитна подробност беше, че при пристигането си играчите на „Базел” се засякоха с германския рефер Денис Айтекин, който ще ръководи срещата. Реферът обаче не е пътувал заедно с тима на „Базел”. Той е трябвало да кацне с полет от Франкфурт, но заради стачка на “Луфтханза” му се наложило да излети от Цюрих.

 

Иван Иванов също пристигна с отбора си, но няма да играе в мача заради контузия.

 

“Очаквам интересен двубой. „Лудогорец” ще се опита да вземе точки, тъй като се представиха добре. Ние сме дошли за трите точки, защото ако спечелим, ни се отваря пътят за второто място. „Лудогорец”

 

придобиха малко повече опит, придобиха самочувствие

 

изиграха два прекрасни мача. Мислят, че могат да откраднат 3 точки от нас”, заяви Иван Иванов. „Мачът ще е интересен. „Лудогорец” има шанс да ни затрудни, но ние сме по-опитни. Спечелихме срещата с „Ливърпул” и ще атакуваме второто място. Този път не трябва да изпускаме точки, които да ни попречат да отидем във втората фаза”, коментира още Иванов.

 

Той все пак поясни, че мачовете с „Лудогорец” ще са по-трудни от тези с фаворитите. „Определено срещу „Лудогорец” ще е по-трудно, защото се водим фаворит. Срещу големите отбори се играе по-лесно. Визирам най-вече английските отбори. Там е най-лесно да се постигне добър резултат. Нашият отбор е малко по-опитен. Мисля, че ще победим с   2:1”, завърши футболистът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване