10/22/14 12:34
(http://www.dnevnik.bg/)

ДПС няма да оттегли Александър Методев-Сали като депутат от Кюстендил


ДПС няма основание да оттегли избрания за депутат от Кюстендил Александър Методиев - Бат Сали. Това е позицията на партията, представена от лидера на ДПС Лютви Местан, съобщи агенция "Фокус".

Местан е в града за среща с кметовете на Кюстендил и Дупница Петър Паунов и Методи Чимев заради недоволството на местните срещу избора на Методиев за депутат, след като ДПС е осма по резултат на изборите. Местан посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия.

"Анализирах исканията на протестиращите от Кюстендил и Дупница, има порок, жесток порок в Изборния кодекс. Най-големият проблем в методиката за вторично преразпределение е за гласовете от чужбина, не кандидатите предизвикаха тази аномалия. Ние бяхме жертва на този нов Изборен кодекс още през 2013 г. в Хасково. Тази година аномалиите се проявиха най-драстично в Кюстендил. В Силистра БСП с 8011 гласа има нула мандата, докато "Атака" с 1415 гласа има един мандат. Същото е в Търговище, Смолян, Видин, където кандидати станаха депутати с по 1000 гласа", коментира Местан, цитиран от БНР. Той е убеден, че това е проблем, който трябва да се реши.

Кюстендилци излязоха на протест с искане ДПС да отзове новоизбрания депутат Александър Методиев, избран с 864 гласа. Гражданите са категорични, че ще организират протест пред Народното събрание, ако ДПС не оттегли от депутатското място Бат Сали. 

В края на миналата седмица общинските съветници в Дупница приеха декларация против даването на мандат на ДПС от Кюстендилския район и избирането на Александър Методиев– Бат Сали за депутат от 10-и МИР.

Декларацията беше предложена от кмета на общината Методи Чимев и беше подкрепена от 21 съветници от всички партии след една корекция в текста, от който отпадна "Ние не сме против ДПС".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване