10/22/14 04:50
(http://www.klassa.bg/)

ИД ще забие знаме на Белия дом и Бъкингам

 17-годишен австралийски тийнейджър, който казал на майка си, че напуска Сидни, за да вземе участие в риболовно пътешествие, е новият говорител на джихадистката групировка „Ислямска държава” (ИД), съобщава в. The Australian.

 

В пропагандно видео, качено в YouTube, момчето заплашва да убие „тирани” от САЩ, Великобритания и „особено от Австралия”.

 

Момчето, идентифицирано като Абдула Елмир и познатo oще в средите на групировката като „рижавия джихадист”, лично заплашва австралийския премиер Тони Абът заради въздушните удари на страната срещу позиции на ИД.

 

„Ние няма да оставим оръжията си, докато не стигнем до земите си, докато не вземем главата на всеки тиранин и черният флаг не се развее високо над всяка една земя. Докато не побием знамето си над Бъкингамския дворец и Белия дом, няма да се спрем”, казва говорителят.

 

Междувременно американският експертен сайт Ай Ейч Ес оцени петролния добив на ИД на 800 млн. долара годишно. Според сайта, цитиран от АФП, ИД контролира производствен капацитет от 350 хил. барела на ден, но произвежда само 50 - 60 хил., които продава на черния пазар средно по 40 долара, далеч под цените на световните пазари, където барелът е около 85 долара.

 

Продажбите на петрол на ИД се извършват главно с камиони през турската граница.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване