10/23/14 06:12
(http://www.klassa.bg/)

Без споразумение на газовите преговори в Брюксел

 На газовите преговори между Украйна, Русия и ЕС не е постигнато окончателно споразумение, но еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер се надява това да стане идната сряда, съобщи късно вечерта във вторник агенция Ройтерс. Всички страни са приели цената от 385 долара за 1000 куб. метра газ за Украйна, която ще е в сила от октомври 2014 до края на март 2015 година, уточнил еврокомисарят в Брюксел.

 

Украйна планира да купи до края на годината 4 милиарда куб. метра газ. В следващите 5 дни Европейската комисия ще определи какъв обем газ може да изплати Киев. Според Йотингер европейска компания може да стане посредник при доставките на руски газ за Украйна. "Ако „Нафтогаз” не е в състояние да плати, някоя компания може да купи руски газ и след това да го препродаде. Средствата, постъпващи в „Нафтогаз” за транзит на руски газ, могат да бъдат използвани за изплащане на временните доставки на газ за Украйна", каза още еврокомисарят по енергетиката.

 

"Газпром" не предвижда да използва европейски компании като посредници за доставка на руски газ за Украйна, заяви по-късно по телевизия "Росия 24" шефът на "Газпром" Алексей Милер. Заради направената пауза по време на тристранните преговори ЕС-Русия-Украйна по газа вчера беше отменена срещата на президента на „Газпром” Алексей Милер и министъра на енергетиката на Русия Александър Новак с медиите в Москва.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване