10/23/14 06:07
(http://www.klassa.bg/)

ПИБ търси бизнес таланти с конкурс

 Първа инвестиционна банка ще търси с конкурс бизнес таланти, чийто идеи да реализира. До края на годината всеки, който има бизнес идея, но няма средства да я реализира, може да подаде документи за участие в конкурса. „Крайно време е да търсим нашия интелектуален потенциал вътре в държавата и да му помагаме да се развива”, заяви изпълнителният директор на трезора Васил Христов.

 

Всеки кандидат, изпратил идеята си, ще бъде извикан на събеседване, на което с помощта на експерти от банката да изготви бизнес план за реализация на проекта си. Финансирането на идеята победител ще стане с помощта както на банката, така и на различни европейски и национални схеми. Инициативата за подкрепа на млади предприемачи се провежда за поредна година. Една от първите подпомогнати идеи е била тази на Пламен Ташков, който вече 10 г. произвежда бронежилетки. „В момента при нас работят около 140 човека, а 99% от продукцията ни е за износ”, обясни Ташков.

 

Фирмата му, както и всички родни компании могат да подадат заявление до края на месеца за участие в конкурса „Най-добра българска фирма”.

 

Състезанието ще се проведе за трети път, но тази година ще има нова категория „Внедряване на иновации”. „Именно чрез иновации една икономика много по-лесно и обозримо може да постигне просперитет и растеж”, заяви Лъчезар Богданов от “Индъстри уоч”, който е сред журито на конкурса.

 

Финансова подкрепа за идеята си е получил и земеделският производител Цветан Цеков. Само ПИБ му е подала ръка за реализиране на плана за създаване на биоградини. В момента „Яблена култура” е най-голямата биоградина не само у нас, но и в цяла Европа, 80% от продукцията се изнася извън страната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване