10/23/14 22:47
(http://pik.bg)

Пловдив въведе минимална цена за такситата

Пловдив въведе минимална цена за такситата

Пловдивският общински съвет гласува въвеждане на минимални цени на такситата. Така жълтите коли ще возят минимум на 65 ст. дневна и 75 ст. нощна тарифа.

Промяната бе предложена от зам.-кмета на Пловдив Александър Държиков и приета с 36 гласа "за", 0 "против" и 9 "въздържали се" на днешната сесия на Общинския съвет, съобщи Дарик радио.

1,30 лв. за километър е максимумът, на който такситата в града ще имат право да возят, и то само през нощта. Максималната дневна тарифа става 1.10 лв. Запазва се първоначалната такса от 90 стотинки и 20 стотинки за минута престой.

На сесията присъстваха и представители от Асоциацията за защита на правата на таксиметровите шофьори, които бяха изключително недоволни от решението на съветниците и настояваха за по-високи цени на услугата.

Те заявиха, че ще заведат дела срещу община Пловдив, защото нямат намерение да возят на тези цени. По думите им настоящата тарифа е под себестойността на услугата. Представителите на асоциацията бяха категорични, че много от големите фирми укриват данъци, като манипулират касовите апарати или използват дублиращи устройства.

money.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване