10/23/14 06:22
(http://www.klassa.bg/)

Пускат грешно оръжие на джихадистите

 Ислямска държава „получи” оръжие от САЩ, след като едната пратка беше пусната на грешно място. Говорителят на американското военно министерство Джон Кирби съобщи, че повечето боеприпаси все пак са достигнали целта си – защитниците на сирийския град Кобани.

 

Той отбеляза, че специалистите все още изследват видеозаписа от 21 октомври, на който бойци от ИД показват сандъци с оръжие, хвърлени от САЩ за кюрдските бойци, но попаднали при ислямистите.

 

По-рано от Пентагона заявиха, че американски самолети са доставили на кюрдските войски 28 партиди с оръжие и хуманитарни стоки, но една от тях е паднала на територия, контролирана от ИД. По-късно от ведомството съобщиха, че авиацията е открила огън и е унищожила погрешно пуснатите сандъци.

 

Ислямистите държат Кобани под обсада от началото на октомври. Той има стратегическо значение за ИД, тъй като ако го завладеят, в ръцете на ислямистите ще попадне голяма част от сирийско-турската граница.

 

Междувременно стана известно, че кюрдските власти и лекари смятат, че бойците на групировката Ислямска държава са използвали отровен газ в източната част на Кобани. Представителят на кюрдските власти Айса Абдала съобщи, че газовата атака е била извършена във вторник вечерта. По думите й много от местните жители показали характерни симптоми като световъртеж и сълзене на очите. Абдала казва още, че лекарите в града нямат оборудване, с което да определят какъв газ е бил използван.

 

Едновременно с това главорезите от ИД пуснаха поредното си кърваво видео, на което се вижда как млада жена е пребита с камъни до смърт, съобщи в. „Дейли мейл”. Във варварската екзекуция дейно участва и бащата на жертвата. Шокиращият клип най-вероятно е сниман в град Хама и показва брадат мъж, обвиняващ жената в прелюбодейство, докато тя се моли за живота си. После тя се обръща към баща си и иска прошка, но той хладно я отрязва.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване