10/23/14 06:05
(http://www.klassa.bg/)

Пускат парното днес

 Отоплителният сезон в София започва от днес. Първо радиаторите ще се затоплят в детските градини, училищата и болниците. Масовото пускане на топлото в блоковете обаче се очаква да започне в неделя. Тогава според прогнозите на столичната топлофикация ще се изпълнят нормативните изисквания за старт на отоплителния сезон. Те са три дни средната за денонощието температура да е под 12 градуса, както и дългосрочната прогноза да е за трайно застудяване.

 

Всички жилищни сгради,

 

които искат

 

парно веднага,

 

могат да подадат индивидуални заявления

 

с решения на общото събрание на етажната собственост в обслужващия ги топлорайон, припомнят от столичната топлофикация. След това пускането ще бъде извършено в рамките на 24 часа. Заявлението е в свободен текст, а протоколът от общото събрание трябва да е със съответните подписи. За да може да обслужи блоковете, които искат предсрочно да им се затоплят радиаторите, от топлофикацията ще осигурят дежурни екипи.

 

За Пловдив, където температурите са с няколко градуса по-високи, се очаква парното да бъде пуснато в началото на новата седмица според неофициални прогнози. От пловдивската топлофикация вече съобщиха, че са започнали подаването на топлина към детските градини и болниците.

 

От топлодружествата припомнят, че е много важно абонатите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят

 

източените инсталации.

 

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил. Освен това вентилите на радиаторите трябва да са отворени на максимална степен.

 

Столичната топлофикация предупреждава клиентите си и

 

да проверят

 

топломерите на радиаторите си

 

В случай че дисплеят им е угаснал, те трябва незабавно да потърсят съдействие от топлинния си счетоводител.

 

„Топлофикация София“ дава и друг съвет на абонатите си. А именно, да ограничат до минимум достъпа до абонатната станция. Така според дружеството ще се упражнява строг контрол върху всички манипулации, които се извършват там, ще се предотврати до голяма степен възможността за кражби на топлинна енергия и ще се опазват съоръженията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване