10/24/14 05:13
(http://www.klassa.bg/)

Apple се отказва от стандартните SIM карти

 Apple планира в близкото бъдеще да се откаже напълно от използването на стандартните SIM карти в мобилните си устройства. Потвърждението за промяната дойде, след като на официалния сайт на компанията се появи информация за новия таблет iPad Air2. Той ще работи с универсална SIM карта, с която желаният клетъчен оператор ще се определя от менюто по същия начин, по който сега се избира WiFi мрежата.

 

Тази технология ще е удобна както за производителите на смартфони, така и за потребителите, които при роуминг ще могат директно да използват услугите на някой от местните мобилни оператори. Понастоящем тази услуга е достъпна само в САЩ и се поддържа от AT&T, Sprint и T-Mobile, но се очаква скоро този списък да набъбне.

 

Използването на универсална SIM карта ще направи напълно излишни „операторските” аналози, които сега купуваме. Въпрос на време е тя да стане базов модул на всяко едно мобилно устройство, като по този начин няма да има нужда от специален слот за инсталирането й.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване