10/24/14 16:13
(http://pik.bg)

България подаде заявление за подкрепа от ЕС заради щетите от потопите

България подаде заявление за подкрепа от ЕС заради щетите от потопите

България подаде заявление за финансова подкрепа от Фонд „Солидарност” на ЕС за възстановяване на щетите от наводненията в областите Враца и Видин. Това съобщиха пресцентъра на Министерство на регионалното развитие. Документът е внесен на 23 октомври от главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие” в МРР, която е национален орган, отговорен за управлението и контрола на средствата от Фонда за България, пише "Фокус".

Щетите от обилните дъждове в Северозападния район в периода 31 юли – 2 август 2014 г. са оценени на 77,5 млн. евро. Сумата надхвърля минималния праг за регионално бедствие според регламента на Фонда и е включена в заявлението за подкрепа. В срок от 6 седмици Европейската комисия ще разгледа документа и, ако искането бъде одобрено, ще изчисли размера на помощта, която страната ни може да получи за справяне с последствията от бедствието в Северозападна България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване