10/24/14 22:07
(http://www.dnevnik.bg/)

НА ЖИВО: Димитров загуби първия сет и изостава с пробив във втория


Григор Димитров се изправя срещу Роджър Федерер в последния четвъртфинал на турнира от категория "АТП 500" в Базел". Двубоят се предава пряко от "Филм +".

Двамата ще се срещнат за втори път в официален мач. Преди година те отново бяха съперници на четвъртфиналите в швейцарската столица, а носителят на 17 титли от Големия шлем се наложи с 6:3, 7:6 (2). 

Федерер има пет титли и общо десет финала в родния си град. Той спечели турнира през 2006, 2007, 2008, 2010 и 2011 г. и загуби финалите през 2000, 2001, 2009, 2012 и 2013 г.

Швейцарецът се намира в серия от осем поредни финала в Базел. За последно той загуби по-рано през 2003 г., когато беше отстранен във втория кръг от Иван Любичич. 

Победителят от втория сблъсък между 23-годишния Димитров и 33-годишния Федерер ще играе в полуфиналите с хърватския ветеран Иво Карлович. 

1:4 И в този гейм Димитров не успя да притесни достатъчно подаването на Федерер, за да стигне поне до възможност да върне пробива. Швейцарецът се доближава само на два гейма от класиране за полуфиналите. 

1:3 Димитров спира серията на Федерер. И в този гейм българинът беше в тежка ситуация, след като изостана с 0:30. Той обаче пласира няколко хубави сервиса, стигна до геймбол и го реализира с техничен минаващ удар при мрежата. 

0:3 Федерер затвърждава пробива и взима солиден аванс в третия сет. Димитров успя да намали от 0:40 до 30:40, но световният номер 2 приключи гейма с деветия си ас. 

0:2 ПРОБИВ! Първи пробив от началото на мача и той е в полза на Федерер. Швейцарецът стигна до две поредни възможности при 40:15. Димитров успя да ги спаси, но след това съперникът му получи трета и този път се възползва. 

0:1 Федерер открива втория сет с бърз сервис гейм. Димитров поведе с 30:15, но швейцарецът отговори с три експресни точки благодарение на началния си удар. 


6:7 (4) Федерер печели първия сет. Тайбрекът започна кошмарно за Димитров, който допусна два поредни мини пробива и изостана с 0:4. Българинът върна първия за 2:4 след непредизвикана грешка на Федерер. Той успя да намали изоставането си до 4:5. С два поредни сервиса на разположение обаче петкратният шампион не пропусна да приключи първия сет. 

6:6 Димитров имаше цели четири сетбола, но не успя да приключи сета. Първите две бяха поредни при 40:15. Федерер спаси първата с чудесно контрапие, а втората с ас от втори сервис. Стигна се до трети, при която Димитров не успя да размина швейцареца при мрежата. Четвъртият сетбол отново беше спасен с ас. На свой ред Федерер имаше геймбол, който българинът неутрализира със страхотен минаващ удар. Петкратният шампион обаче получи втора възможност да влезе в тайбрек и този път се справи, реализирайки още един ас. 

6:5 Най-оспорваният гейм от началото на мача, преминал през доста перипетии за Димитров. Той допусна двойна грешка, падна на корта в едно от разиграванията, спаси точка за пробив, пропусна два геймбола... В крайна сметка отново спечели подаването си и си гарантира минимум влизане в тайбрек. 

5:5 Геймът започна с ас на Федерер и завърши с грешка при мрежата на Димитров. За трети пореден път българинът не успява да спечели дори точка при посрещане. 

5:4 В този гейма се стигна до 30:30, но Димитров взе следващите две точки и доминацията на сервиращите продължава с пълна сила. 

4:4 Федерер печели втори пореден гейм на нула. Швейцарецът сервира безупречно и от началото на мача е загубил едва две точки при свой сервис. 

4:3 Гейм на 15. Откакто беше изправен пред точка за пробив в първия си гейм, Димитров сервира страхотно и не дава никакви шансове на Федерер. 

3:3 След като в първите си две подавания загуби по една точка, в третото Федерер дори не даде точка на Димитров. Гейм на нула и резултатът отново е изравнен. 

3:2 Федерер поведе с 30:15, но Димитров обърна гейма и отново повежда в резултата. 

2:2 Отново безпроблемен гейм за Федерер, който се разви точно като първото му подаване. Димитров спечели една точка при 0:40 с чудовищен форхенд по правата, но в останалите четири точки българинът така и не успя да прехвърли топката над мрежата след началния удар. 

2:1 Първи гейм, в който посрещащият не спечели нито една точка. Димитров демонстрира отличен сервис и приключи гейма за малко над минута. 

1:1 Лесен гейм за Федерер. Димитров спечели една точка с хубаво воле при мрежата, но в останалите четири точки не се стигна до повече от два удара. 

1:0 Григор Димитров печели трудно първото си подаване. Той беше изправен пред точка за пробив, но я спаси с агресивен форхенд по обратния диагонал, след което приключи гейма с два отлични сервиса - ас и ретур в мрежата на швейцареца.#Federer and #Dimitrov square off... for the coin toss! #tennis pic.twitter.com/aJwKvnnF8y— TennisTV (@TennisTV) October 24, 2014

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване