10/24/14 22:07
(http://www.dnevnik.bg/)

НА ЖИВО: Димитров изпусна четири сетбола и загуби първия сет срещу Федерер


Григор Димитров се изправя срещу Роджър Федерер в последния четвъртфинал на турнира от категория "АТП 500" в Базел". Двубоят се предава пряко от "Филм +".

Двамата ще се срещнат за втори път в официален мач. Преди година те отново бяха съперници на четвъртфиналите в швейцарската столица, а носителят на 17 титли от Големия шлем се наложи с 6:3, 7:6 (2). 

Федрер има пет титли и общо десет финала в родния си град. Той спечели турнира през 2006, 2007, 2008, 2010 и 2011 г. и загуби финалите през 2000, 2001, 2009, 2012 и 2013 г.

Швейцарецът се намира в серия от осем поредни финала в Базел. За последно той загуби по-рано през 2003 г., когато беше отстранен във втория кръг от Иван Любичич. 

Победителят от втория сблъсък между 23-годишния Димитров и 33-годишния Федерер ще играе в полуфиналите с хърватския ветеран Иво Карлович. 

6:7 (4) Федерер печели първия сет. Тайбрекът започна кошмарно за Димитров, който допусна два поредни мини пробива и изостана с 0:4. Българинът върна първия за 2:4 след непредизвикана грешка на Федерер. Той успя да намали изоставането си до 4:5. С два поредни сервиса на разположение обаче петкратният шампион не пропусна да приключи първия сет. 

6:6 Димитров имаше цели четири сетбола, но не успя да приключи сета. Първите две бяха поредни при 40:15. Федерер спаси първата с чудесно контрапие, а втората с ас от втори сервис. Стигна се до трети, при която Димитров не успя да размина швейцареца при мрежата. Четвъртият сетбол отново беше спасен с ас. На свой ред Федерер имаше геймбол, който българинът неутрализира със страхотен минаващ удар. Петкратният шампион обаче получи втора възможност да влезе в тайбрек и този път се справи, реализирайки още един ас. 

6:5 Най-оспорваният гейм от началото на мача, преминал през доста перипетии за Димитров. Той допусна двойна грешка, падна на корта в едно от разиграванията, спаси точка за пробив, пропусна два геймбола... В крайна сметка отново спечели подаването си и си гарантира минимум влизане в тайбрек. 

5:5 Геймът започна с ас на Федерер и завърши с грешка при мрежата на Димитров. За трети пореден път българинът не успява да спечели дори точка при посрещане. 

5:4 В този гейма се стигна до 30:30, но Димитров взе следващите две точки и доминацията на сервиращите продължава с пълна сила. 

4:4 Федерер печели втори пореден гейм на нула. Швейцарецът сервира безупречно и от началото на мача е загубил едва две точки при свой сервис. 

4:3 Гейм на 15. Откакто беше изправен пред точка за пробив в първия си гейм, Димитров сервира страхотно и не дава никакви шансове на Федерер. 

3:3 След като в първите си две подавания загуби по една точка, в третото Федерер дори не даде точка на Димитров. Гейм на нула и резултатът отново е изравнен. 

3:2 Федерер поведе с 30:15, но Димитров обърна гейма и отново повежда в резултата. 

2:2 Отново безпроблемен гейм за Федерер, който се разви точно като първото му подаване. Димитров спечели една точка при 0:40 с чудовищен форхенд по правата, но в останалите четири точки българинът така и не успя да прехвърли топката над мрежата след началния удар. 

2:1 Първи гейм, в който посрещащият не спечели нито една точка. Димитров демонстрира отличен сервис и приключи гейма за малко над минута. 

1:1 Лесен гейм за Федерер. Димитров спечели една точка с хубаво воле при мрежата, но в останалите четири точки не се стигна до повече от два удара. 

1:0 Григор Димитров печели трудно първото си подаване. Той беше изправен пред точка за пробив, но я спаси с агресивен форхенд по обратния диагонал, след което приключи гейма с два отлични сервиса - ас и ретур в мрежата на швейцареца.#Federer and #Dimitrov square off... for the coin toss! #tennis pic.twitter.com/aJwKvnnF8y— TennisTV (@TennisTV) October 24, 2014

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване