10/24/14 11:40
(http://pik.bg)

Отнемат от родителите им обгазените деца от Радомир

Отнемат от родителите им обгазените деца от Радомир

Петте обгазени деца от Радомир ще бъдат изведени от семейството на Митко и Зорница, съобщи mirogled. Припомняме, инцидентът стана в сряда. Тогава децата бяха транспортирани до болница, макар и в стабилно състояние. Децата, оказа се циганчета, ще бъдат настанени в приемни семейства в СОС селището в Дрен.

Решението е взето на заседание на Отделът за закрила на детето в Радомир и Центъра за обществена подкрепа /ЦОП/ към детското селище. Констатирано е, че в семейството на Зорница и Димитър децата са неглижирани, от отдела за закрила на детето семейството е посещавано всяка седмица като инспекторите са установили, че майката няма родителски капацитет и изградени хигиенни навици.

Съседи на семейството пък твърдят, че децата са оставяни без надзор по цял ден, по-големите обикаляли дворовете в квартал „Гърляница“ и берели плодове и зеленчуци. В блока, където живеят пък споделят, че не за първи път оставените без надзор деца причинявали пожар. Едно дори е претърпяло сериозна оперативна интервенция миналата година след такъв инцидент. От отдела предупредили Зорница, че ще й вземат децата, но тя заявила, че ще си роди друго.

Ромското семейство има 6 деца. Най-малкото от тях е на 10 месеца, има две, които са родени в една и съща година – в началото и края й. Шестото дете на семейството живее при една от бабите и ще остане при нея. В семейството работи само бащата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване