10/24/14 10:44
(http://www.dnevnik.bg/)

Пътнически самолет и камион за багаж се сблъскаха на летището в Екатеринбург


Пътнически самолет на руската авиокомпания "Уралски авиолинии" и камион за транспортиране на багаж се сблъскаха леко на летището в Екатеринбург, съобщи ТАСС.

Никой не е пострадал при инцидента, станал при подготовка за излитане на самолета. В машината не е имало пътници.

След оглед на самолета не са установени повреди, които биха могли да представляват опасност за полета. Самолетът излетял за Москва с два часа закъснение.

Инцидентът ще бъде разследван от специална комисия, заяви пред ТАСС директорът по стратегическа комуникация на летището Дмитрий Тюхтин.

Прокуратурата обяви, че също е започнала проверка на обстоятелствата около сблъсъка.

В понеделник при сблъсък на самолет "Фалкон" със снегорин на московското летище Внуково загинаха четирима души, включително президентът на концерна "Тотал" (Total) Кристоф дьо Маржори.

ТАСС напомня, че на 17 февруари на летището в Дубай със самолет на "Уралски авиолинии" се е случил сходен инцидент. Тогава камион MAN се удари в опашката на спрян на стоянка Airbus А321, собственост на компанията. Самолетът тогава бе отхвърлен на 4 метра, а пострада стюардеса.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване